На денешен ден

1707.- Роден е италијанскиот писател Карло Голдони, обновител на италијанската комедија. Дела: ко...

На денешен ден

1707.- Роден е италијанскиот писател Карло Голдони, обновител на италијанската комедија. Дела: ко...

На денешен ден

1525.- Во битката кај Павија, во Италија, шпанската армија за првпат во историјата на војните ги ...