Најважни вести

Кога ПЈРМ ќе стане Северна Македонија во Обединетите нации?

Оваа дилема се отвори откако во јавноста се проширија толкувања на одредени експерти дека веднаш ...

Место на улица, ВМРО- ДПМНЕ битката ќе ја води низ институциите

Пратениците на опозицијата остануваат во собраниските клупи да делуваат одвнатре – ова се с...

Законот за ратификација на договорот за Грција во Собранието

Ќе се гласа по скратена постапка, со европско знаменце, а пратениците на ВМРО-ДПМНЕ ја напуштија ...

Демонстрантите бараат Мицкоски да ја спречи ратификацијата

 Точно во 11 часот неколку стотина граѓани дојдоа да го искажат  незадоволство од  договорот со Грција за по 1 час да се преместат пред седиштето на ВМРО-ДПМНЕ. Протестите ги следи Игор Стефановски. Каква е м...

Собранието по скратена постапка со 69 гласови ЗА го усвои предлогот на Владата за ратификација на договорот

- Јунскиот совет е пред нас, министрите за надворешни работи на земјите-членки ќе заседаваат на 25 и 26 јуни, а Самитот е на 28 јуни. Овие датуми се клучни за европската перспектива на нашата земја и зависат од ратификацијата на ...

Останете информирани Следете не на социjалните медиуми