Потребни состојки : 800 гр. брашно, 700 гр. мелено месо, 1 главица кромид, 1 филџан масло, 1 квасец, 1 лажиче шеќер, 1 лажиче сол, 1 лажица оцет, 1 маргарин, малку сусам, вода по потреба и сол по вкус.
Постапка:
Во подлабок сад со брашно се додава: сол, шеќер, оцет, квасец и масло.
Се додава млака вода и се земесува тесто.
Откако тестото добро ќе се измеси се расукува и се премачкува со ½ маргарин.
Се сече на ленти и се ставаат едни врз други.
Потоа се сечат на 4 дела и се ставаат едни врз други.
Добиеното тесто се остава да отстои околу 5 минути во фрижидер.
За тоа време во тава со загреано масло се пропржува меленото месо со сечкан кромид и се зачинува во малку сол.
Откако тестото ќе отстои се дели на 2 дела.
Од едниот дел се сука кора во форма на плехот.
Во сад се става да се стопи ½ маргарин со малку масло.
Со стопениот маргарин се премачкува плехот.
Се реди кората и одозгора се става пропрженото месо.
Од вториот дел се сука поголема кора во форма на плехот.
Со стопениот маргарин се попрскува меленото месо и се става втората кора.
На краевите се прават витки и одозгора се попрскува со стопениот маргарин.
Се посипува со малку сусам и се пече во загреана рерна околу 15 минути на 250 степени.