За јадењата беа задолжени австриско-американскиот готвач Волфганг Пак, кому ова му е 30-ти пат да готви за Оскарите и готвачот Елиот Гровер, кому ова му беше втор пат.
Менито задоволуваше различни преференци во исхраната, вегански, вегетаријански и невегетаријански, а готвачите подготвија широк спектар на јадења, од десерти до месни деликатеси. Ако некогаш сте се запрашале што се јаде на Оскарите, дознајте во продолжение.
Од предјадења, се послужија супа од ракови, лигњи, печена туна, бурита, коктел од ракчиња и остриги од Рокфелер, како и четири вида салата - Цезар, Оскар, специјална салата на кетерингот што го подготви банкетот и салата од цвекло. Салатата „Оскар“ беше најпопуларна, која се состоеше од црвен кромид, мешан зеленчук, винегрет од јавор, домат, козјо сирење и зашеќерени пекани.
Покрај салатите, на менито имаше и тестенини - фетучине Алфредо, тестенини со пилешко и пармезан, вотка пене ала и џамбалаја. Меѓу другите јадења, готвачите послужија лосос, џамбо ракчиња, свински котлет, рижото од зеленчук, филети од месо, разни стекови и популарната торта со ракови.
На менито имаше и широк спектар на придружни јадења, вклучувајќи пире од компири, спанаќ, печени моркови, салати, бриселско зелје, како и помфрит. Познатите личности уживаа и во деликатесите од готвачот Волфганг Пак, како што се макарони и сирење и тартуфи и пита со пилешко и тартуфи. Покрај тоа, готвачот подготвил позлатени чоколадни фигурини Оскар.
Но, тоа не е сѐ. Секоја позната личност на своето место во театарот Долби, каде што се одржуваа наградите, можеше да најде и кутија за ужина во која се наоѓаа бонбоните на Мајк и Ајк, ѓеврек со сенф Shappy Pretzel и шише вода.