Авионот на индонезиската авиокомпанија „Гаруда“ полетал со четири часови задоцнување поради пчела која се вгнездила во сондата за мерење на брзината на воздухот, инструмент кој им е неопходен на пилотите.

По четири часа лов, инсектот конечно бил исфрлен и боингот можел безбедно да полета за Џакарта.

Инцидентот уследил само недела дена откако еден авион во ИНдија принудно слетал поради „слеп патник“  - глушец.коментари

остави коментар