Потребни состојки : 3 парчиња пилешки стек, 3 парчиња свинско каре, 3 парчиња свински врат, 400 гр. пилешки гради, 400 гр. димен свински врат, 60 гр. рендан кашкавал, 1 тегла корнишони, 1 тегла сечкани печурки, 1 конзерва ананас, 4 резанки праска, 1 крајка леб, супа од печурки, малку масло, ½ маргарин, 2 чешни рендан лук, неколку маслинки и малку свеж магдонос.
Постапка:
Маринираните парчиња месо се печат на скара.
Во тава се топи маргаринот со малку масло.
За тоа време се сечка димениот свински врат и пилешките гради на тенки ленти.
Во тавата се ставаат печурките да се пропржат.
Во земјена тава се реди печениот свински врат на скара, потоа врз него пилешкиот стек и на крај врз нив се реди печеното каре.
Во тавата со печурки се додава рендан лук и се продолжува со пржењето.
Потоа се додава сечкан димен свински врат и пилешки гради и се продолжува со пржењето.
На крај се додаваат и сечканите корнишони.
За тоа време се приготвува декорацијата на 4 стапчиња.
На нив се боцкаат неколку парчиња од ананас и праски.
Откако ќе се пропржат состојките од тавата се додаваат во земјената тава со печеното месо.
Во тавчето се подготвува супа од печурки и се додава во земјената тава.
На средината се става крајка од леб и се боцкаат стапчињата со овошје,
На крај се реди рендан кашкавал и се декорира со малку свеж магдонос и неколку маслинки.