Потребни состојки: 500 гр.свинско каре, 500 гр. печурки, 1 говедски колбас, 100 гр. сланина,1-2 главици кромид, малку целер,3 домати, 4 кисели краставички, сол и бибер по желба.
Постапка:
Кромидот се сечка и се пропржува во подлабок сад со загреано масло.
Потоа се додава малку сечкан целер и се продолжува со пржењето.
За тоа време се сечка свинското каре во коцки и се додава во тенџерето.
Колбасот се сече на кругови и се додава во тенџерето.
Состојките се зачинуваат со сол и бибер по желба.
Се додаваат сечкани кисели краставички и сечкани печурки.
При крај се додава сечкани домати и сечкана сланина и се зачинува со сол и бибер по желба.
Потоа состојките се ставаат во земјено грне, а грнето во жар.
Се остава да крчка уште 15-20 минути.