Преглед на актуелната програмска шема. Телевизијата Канал 5 го задржува правато за измени во програмата без претходна најава.

вторник, 14 ноември 2017 среда, 15 ноември 2017 четврток, 16 ноември 2017 петок, 17 ноември 2017 сабота, 18 ноември 2017 недела, 19 ноември 2017 понеделник, 20 ноември 2017 вторник, 21 ноември 2017 среда, 22 ноември 2017 четврток, 23 ноември 2017 петок, 24 ноември 2017 сабота, 25 ноември 2017 недела, 26 ноември 2017 понеделник, 27 ноември 2017 вторник, 28 ноември 2017   Преглед на програмата за петок, 24 ноември 2017
 • 07:00 - Здраво Македонијо
 • 11:00 - Вести
 • 11:10 - Сведоштва - Егејците деца бегалци премиера
 • 12:00 - Власи - меѓу народ и етност - премиера
 • 13:15 - Селото во македонскиот филм - премиера
 • 14:30 - Мајка - играна серија
 • 15:00 - Вести
 • 15:40 - Украден живот - играна серија
 • 17:00 - Мајка - премиера
 • 18:00 - Вести во 18
 • 18:40 - Само вистина! - дебата
 • 19:40 - Украден живот - премиера
 • 21:00 - Каков дедо таков внук - игран филм премиера
 • 22:00 - Денот во 5 минути
 • 22:05 - Каков дедо таков внук - продолжува
 • 23:00 - Совршена - премиера
 • 23:55 - Практична жена - премиера