Како што јавуваат медиумите во Црна Гора , веста првин се проширила на социјалните мрежи .

Сепак , нема место за паника , бидејќи станува збор за сина ајкула или модруљ , како што е наречена на Јадранот.

И покрај својата големина , ајкулата не е опасна за луѓето , зашто се храни со лигњи. Овој вид ајкули живее на отворено море, иако ретко може да се најдат и покрај брегот на Средоземното море.

Во исклучително ретки случаи може да биде опасна и за луѓето . 

Датум на објава: среда, 09 август 2017 во 16:41
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар