Отворањето на 5,5 милијарди долари вредниот парк, преставува најголемата странска инвестиција во Кина во историјата, и тоа во момент кога растот на втората најголема светска економија е паднат на најниско ниво во последните 25 години.

„Шангај Дизниленд “ е шестиот забавен парк на американската компанија во светот и прв во континентална Кина, ваков парк има и во Хонгконг. 

Датум на објава: петок, 17 јуни 2016 во 14:19
Крсте Галевски
Обновено во: 17:03

коментари

остави коментар