На оваа тема Ивана Стојкова разговараше со д-р. Славица Арсова од Клиниката за психијатрија.

-Што преставува анксиозноста и кои се симптомите на оваа душевна состојба?

Анксиозноста не преставува растројство само по себе , туку анксиозноста е чувство на зголемена напнатост, вознемиреност, чувство на страв ...Но, анксиозноста е нормална  појава која се појавува кај секоја човек повремено во дадени ситуации, истакна д-р. Арсова.

Во видеото погледнете го целиот разговор.


коментари

остави коментар