Благодарејќи на кинескиот пребарувач "Baidu", сега јавноста ширум светот има шанса да стекне визуелен увид на размерите на ова масовно движење.

Во период од 40 дена околу кинеската Нова година, ќе бидат забележани неверојатни 2,8 милијарди патувања, а најголем број патувања се забележани во понеделникот.

Кинеската Нова година според Грегоријанскиот календар е во четврток, на 19-ти февруари.

Датум на објава: среда, 18 февруари 2015 во 20:02
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар