Обвинението следи по рекцијата на хрватската дијаспора во Франција на изјавата на популарниот амариканси пејач и музичар дека црнците можат да ги намирисаат расистите, исто како Евреите нацистите, а Србите Хрватите.

Контроверзната изјава Дилан ја дал минатата година во интервју за списението „Ролинг Стонс“. Британските медиуми оценија дека изјавите на 72-годишниот музичар може да ги продлабочат меѓуетничките односи меѓу двата народа, кои потекнуваат од Втората светска војна, а се обновија во 90-ите години пред распадот на екс Југославија.

Датум на објава: вторник, 03 декември 2013 во 12:42
Гоце Герасимовски
Обновено во: 13:34

коментари

остави коментар