Двете момчиња, на возраст од 19 и 21 година, за кои властите наведуваат дека им припаѓаат на вахабистите, цел месец го планирале нападот при чиј евентуален успех би биле загрозени животи на стотици луѓе.  

Русија и САД се обврзаа дека до крајот на 2012 година ќе ги уништат преостанатите арсенали хемиско оружје, но тоа се уште не го сториле. /Извор: Б92/

коментари

остави коментар