Од мочуриштето во Северна Каролина се објавени снимки на алигатори замрзнати во езерата . Алигаторите пред да бидат оковани од мраз , ги извадиле надвор устите за да можат да дишат . На тој начин неподвижни ја намалуваат својата температура за некако  да преживеат. 

Од паркот ,, Шалот “ објаснуваат  дека алигаторите ги вадат ноздите на површина за да може да дишат иако околу нив се е замрзнато . Велат дека тоа е нормален механизам .


САД се погодени со досега незапаметена зима , а по речиси 30 години снег падна и на топлата Флорида . 

Датум на објава: вторник, 09 јануари 2018 во 17:02
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 09:07

коментари

остави коментар