Секоја година жителите од Џексон кој имаат потекло од Србија се собираат на еден паркинг во градот и пукаат во воздух со нивните оружја.

Оружјето со кое се пука се полни со ќорци.

Оваа традиција постои повеќе од сто години а во прославата е вклучена и парада низ градот и сето тоа се случува под придружба на полицијата.

Погледнете:

Датум на објава: понеделник, 08 јануари 2018 во 22:00
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 09:46

коментари

остави коментар