Мирна Херцог, професорка по музичко поставил неколку фотографии на социјалните мрежи на кои се гледа неговиот уништен инструмент. На професорката и било ветено дека вработените ќе внимавале на инструментот и ќе бил пренесен внимателно. Но професорката кога требала да си го подигне инструменот од аеродромот таа била изненадена од состојбата на виолата. Таа беше целосно уништена, како да ја прегазил автомобил, изјавила Мирна.

Cello destroyed

Cello destroyed


Поставив две фотографии на социјалната мрежа Фејсбук на страната на Алиталиа но тие беа избришани од нивниот јавен Фејсбук профил.

Виолата е изработена во Лондон во 1685 година и била реставрирана во 2001 година. Обнова на оваа целосно уништена виола е скоро невозможна.

Датум на објава: недела, 07 јануари 2018 во 20:08
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар