Ќе бидат претставени материјали од фондовите „Ракописи и старопечатени книги“, „Ориентална збирка“ и „Бугарски историски архив“ на Националната библиотека на Бугарија.

НУБ ја организира изложбата во рамки на дводневната средба на директори на национални библиотеки од Југоисточна Европа и работилницата „Основната функција на библиоеката: безбедно чување и заштита на кумулираното знаење на нацијата и на ракописното наследство“, резултат на соработката со Националната библиотека на Бугарија. 

Датум на објава: четврток, 09 ноември 2017 во 10:02
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар