Березовски ќе го изведе најпопуларниот Концерт за пијано и оркестар бр. 3 од Сергеј Рахмањинов, познат и како „РАХ3“.

- Музичката критика е едногласна во мислењето дека Березовски во моментов е еден од најмоќните пијанисти кој поседува уникатна техника и сензитивност, кој има специфичен пристап кон пијаното и, воопшто, кон музиката која ја изведува, наведува Филхармонијата во најавата на концертот.
Како и на претходниот, диригент и на претстојниот концерт ќе биде Емил Табаков од Бугарија.

Оркестарот на Македонската филхармонија ќе ги изведе и увертирата-фантазија „Ромео и Јулија“ од Петар Илич Чајковски и свитата „Вљубен во три портокали“ од Сергеј Прокофјев.

Датум на објава: вторник, 07 ноември 2017 во 13:57
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар