Стручњаците оценија дека токму овие два дијаманти се единствените на светот направени од  хемиски најчистите дијаманти, поради што имаат висок степен на оптичка провидност, соопшти акциската куќа.

Синиот дијамант наречен „Аполо блу“ е најголемиот дијамант во таа категорија кој некогаш е понуден на акуција со своите 14,54 карати.

Розовиот дијамант со име „Артемис пинк“ содржи 16 карати . Името на купувачот на обетките вредни 57 милиони долари не е објавено.

Датум на објава: петок, 19 мај 2017 во 14:59
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 10:43

коментари

остави коментар