- Војниците 10 години се оставени да работат во несоодветни, понижувачки услови, иако ја извршуваат најодговорната задача во државата - заштита на територијалниот интегритет на Република Македонија. Со истите униформи и обувки помагаа на граѓаните во поплавите, а со истите помагаат и денеска во овој снег. Со голи раце, наместо со соодветна механизација, рече Максим Димитиревски, претседател на Комисијата за одбрана на СДСМ.
Според него, сето ова е резултат на погрешните политики со кои досегашната власт ја оддалечила АРМ од стандардите и членството во НАТО.

- Итно е потребна нова одговорна влада на граѓаните на Република Македонија, којашто ќе води реално остварливи политики и којашто ќе им обезбеди евро-атлантски перспективи и на припадниците на Армијата и на сите луѓе во државата, рече Димитриевски. 

Датум на објава: петок, 27 јануари 2017 во 16:24
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар