ТАРАНЕНИК

Потребни состојки :  околу 300 гр. домашни јувки, 150 гр. тарана, 10 лажици мешавина од...

ГАЛИЧКИ КОМАД

Потребни состојки :  1 кг. брашно, малку сол, малку шеќер, малку масло, малку квасец, м...

Крап во тава

Потребни состојки:  неколку парчиња крап, 200-300 гр. ориз, 1 главица кромид, 1 морков,...

УНГАРСКИ РОЛАТ

Потребни состојки:  5-6 компири, 500 гр.зеленчук, 5 јајца, 7 лажици мајонез, 3 лажици п...

ШЕЌЕР ПАРЕ

Потребни состојки:  250 гр. путер, 3 јајца, 500 гр.брашно, 450 гр. шеќер и 300 мл....