Потребни состојки : 1 кг. брашно, 9 јајца, 1 коцка квасец, малку шеќер, 1 чаша млеко, малку млака вода, малку сол, масло по потреба и 1 кесичка пециво.
Постапка:
Во подлабок сад со брашно се става: малку сол, 1 коцка квасец, малку млеко, малку шеќер и малку масло.
Постепено се додава млака вода и се замесува тесто.
Откако тетстото добро ќе се измеси се остава да отстои 15-тина минути.
За тоа време во подлабок сад се матат 9 јајца со пециво и млеко.
Од тестото се одвовуваат 4 топки.
Од секоја топка се сукаат помали кори и се премачкуваат со масло.
Корите се ставаат една врз друга и од нив се сука поголема кора.
Од останатото тесто се одвојуваат три топки и се повторува истата постапка.
Првата голема кора се става во тепсија премачкана со масло и се попрскува со масло.
Втората голема кора се става врз првата и се попрскува со масло.
Двете кори се печат во загреана рерна околу 15 минути на 250 степени.
Потоа се додава смесата од јајца, пециво и млеко.
Сите состојки се печат дополнително уште 10 минути на 200 степени.