Гледајте „Избор на најдобри рецепти“ секој ден од понеделник до четврток во 10 часот на Канал 5
Потребни состојки: 1 л. вода, 10-12 големи лажици брашно, кравја маст и солена вода по потреба и сол по вкус.
Постапка:
Во подлабок сад со вода постепено се додаваат околу 10 поголеми лажици брашно со постојано мешање.
Се зачинува со сол по вкус и се продолжува со мешање се додека не се добие кашеста смеса без грутки.
Смесата се нанесува врз загреана плоча премачкана со масло и по неколку минути се добива испечена кора.
Истата постапка се повторува и со останатите кори.
Испечените кори се премачкуваат со кравја маст и солена вода и се редат една врз друга во тепсија.
Корите се сечат во форма на баклава и се печат во загреана рерна околу 30 минути.