ПИЛЕШКИ БАЛОТИН

Рецепт на: Хари Филевски

Потребни состојки:  1 копан со наткопан, 100 гр. печурки, 1 парче пршута, 1 главица кромид, неколку листови спанаќ, малку масло со лук, малку бибер, малку путер, малку маслиново масло, малку оригано, малку кора од лимон, малку магдонос, малку лимонов сок, неколку шери доматчиње и 2-3 лажици пире.

Постапка:

Копанот со наткопан се тенчи со внимателно чукање со дебело сукало.

Со помош на електрично сецко се сечкаат шампињоните.

Со нож се сечкаат пршутата и кромидот.

Во тава со загреано масло најнапред се пропржува кромидот а потоа се додава пршутата и малку масло со лук.

Се зачинува со малку бибер и се остава да се излади.

Во друга тава со малку путер и оригано  се пропржуваат шампињоните.

На штица со стреч фолија се става пилешкото месо.

Врз пилешкото месо се редат листови од спанаќ.

На спанаќот се реди пропржената пршута со кромид.

Врз неа се ставаат пропржените шампињони и со помош на фолијата се прави ролат.

Краевите од фолијата треба добро да се врзат за да не влезе вода во пилешкото месо при бланширањето кое трае 40-тина минути.

Откако ќе се избланшира месото се отстранува фолијата.

Жолтиот дел од кората на лимонот ситно се сечка.

Ситно се сечка и магдоносот.

Во тава со путер и малку маслиново масло се пропржува пилешкото месо од сите страни.

Месото се остава малку да одмори, а во истата тава се пропржува кората од лимон и магдоносот.

Притоа се додава малку масло со лук и лимонов сок.

Месото се послужува со неколку испечени шери доматчиња и пире.

Одозгора се полева со сосот од кора од лимон и магдонос.

Видео - Фото: Џеј Ло на шипка,подготовка за улога во филм!!

Вака една од најпосакуваните и најатрактивни жени на светот се подготвува за улогата во новиот филм.

Таа се мачи јавноста и медиумите уживаат.

Светската ѕвезда Џенифер Лопез  објави видео од пробата за снимање на поедини сцени во новиот филм. Станува збор за филмот „ Hustlers".

Џеј Ло  започна да учи да игра на и околу шипка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jennifer Lopez a lezione di pole dance: a 49 anni è più sexy che mai @jlo @blitztvit #jlo #blitztv #poledancelife

A post shared by BlitzTV (@blitztvit) on

Фото: Линдзи Вон во бело

Сите гледаа во неа, легендарната американска скијачка , големата шампионка Линдзи Вон предизвика воздишки на доделувањето на Лауреус наградите.

На церемонијата на доделување на  годишните награди на најдобрите светски спортисти во организација на академијата Лауреус , американската скијачка Линдзи Вон  блесна во супер провокативен и атрактивен фустан.

Белиот фустан ги откри и истакна сите атрибути на русокосата спортистка , Вон во Монако предизвика лавина од воодушевување кај сите присутни на церемонијата.

ПОЛНЕТ КРАП

Рецепт на: Ленче Чолаковска

Потребни состојки: 1 крап, 1 кг.кромид, 3 китки магдонос, 2 чешни лук, 2 лажици црвен пипер, малку брашно, малку масло, сол и зачин од сув зеленчук по вкус.

Постапка:

Во тава со загреано масло се пржи исечкан кромид се додека не омекне.

Се додава 1 лажица црвен пипер и 3 китки сечкан магдонос.

Откако ќе се пропржат состојките се ставаат во тепсија.

Исчистениот крап се полни со половина китка магдонос и 2 чешни лук.

Потоа се става во тепсијата со пропржениот кромид и магдонос и се полева со вода.

Смеса од половина шолја масло и 1 лажица пипер се полева врз крапот.

Врз крапот се посипува малку брашно.

Тепсијата се покрива со фолија и крапот се пече опколу 20 минути во загреана рерна.

Потоа фолијата се отстранува и се продолжува со печење уште 20 минути.

притисни ентер