Зевзекманија

Хумор, сатира, цинизам, забава, пародичен поглед на нашата убава Македонија.

Бразди

Од орање до сеидба, од садење до берба, од нива до трпеза го следиме макeдoнскиот аграр. Сите новитети, стручни совети, искуства и информации поврзани со македонското земјоделство - директно од тер ...

„Среќни луѓе“ ново квиз шоу

И денеска во 16:45, пристигнуваат „Среќни луѓе“ кои низ нивните игри, возбуда, ...

ВИП сезона на Избор на најдобри рецепти

ВИП изборот на најдобри рецепти започнува во 16:30! Бидете со Канал 5 и нема да зажалите ;)

...

Најдобрите совети

...

Разбудиме со песна

...

Визита

...

Здраво Македонијо

...

Богато лето

ПРАВИЛА ЗА УЧЕСТВО ВО КВИЗОТ „БОГАТО ЛЕТО“

Право на учество во квизот имаат сите полнолетни граѓани на Република Македонија кои во текот на емитувањето на квизот во терминот помеѓу 16:30 и 18 часот од понеделник до пет ...

КАСТИНГ ТАЛЕНТ ШOУ

Вечерва во 20 часот! Во живо на Канал 5! Гледајте го суперфиналето на „Кастинг талент шоу“ и дознајте дали Денис Димоски, Огнен Здравковски или Симеон Коруновски; Дали Љупка Арсовска, Сара Гигова или Антонија Гиговска; Дали Калеша Џангаловска, Марија ...