Девојчиња облечени во бело, една од нив невеста ги посетија православните домови пеејќи песна, со која посакуваат свадба на момите и момчињата и благосотојба во семејствата.

Лазарки одат само девојчиња до дванесет години. Откако ќе ја испеат песната, домаќинката ги дарува со јајца и пари. 

коментари

остави коментар