Општата расправа заврши за предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за здравствена заштита, измените и дополнување на Законот за здравствено осигурување, на Законот за санитарна и здравствена инспекција, на Законот за заштита од јонизирачко зрачење и радијациона сигурност, на Законот за лековите и медицинските помагала и на Законот за пензиско и инвалидско осигурување, сите по скратена постапка. 

Започната е и расправата за измените на Законот за спречување и заштита од дискриминација, исто така по скратена постапка.

Датум на објава: четврток, 27 февруари 2014 во 09:04
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 11:04

коментари

остави коментар