Бугарската туристичка берза беше можност повеќе  за да се престави македонската туристичка понуда .Според македонските туристички претставници одамна помина времето, кога туристите бараа класичен одмор на нашите езера.

Планини или мориња, кога се сметаше, дека за нивното привлекување е доволно државата да има само ретки и незаборавни природни убавини.

Денеска туризмот прерасна во една од најважните економски гранки во сите земји. Од тука, тоа што треба да се прави на владино ниво е обезбедувањето на побрз и посигурен достап до туристичките центри во двете земји. Заеднички став на надлежните туристички институции од Бугарија и Македонија.

Датум на објава: понеделник, 17 февруари 2014 во 10:56
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 10:57

коментари

остави коментар