Токму во таа област во 2016 Доналд Трамо имаше освоено 20 поени . Се уште нема официјални резултати, бидејќи демокртатот Конор Ламб и републиканецот Рик Саконе беа речиси изедначени . 

Републиканската власт во оваа 18- та  област е толку силна што демократите немаа кандидати на претходните два избори . Според медиумите , резултатите од овие избори може да бидат индикатор за среднорочните избори во ноември .

Со гласовите сметани во секоја област во областа на работничката класа, Ламб има 49,8% - веднаш пред  Сакконе (49,6%).

Разликата меѓу двата ривали е само неколку стотици гласови, а гласачките места во отсуство сега се бројат.
И покрај ова, Ламб тврди дека победи .

Датум на објава: среда, 14 март 2018 во 16:23
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар