Бурата е предвидено денеска да ја погоди земјата, што може да предизвика проблеми во работата на сателитите и на електроенергетските мрежи.. Се очекува и појава на таканаречена поларна светлина, која ќе можат да ја видат жителите на Шкотска, Англија и делови од Северна Америка.

НАСА објави дека ова ќе биде најголемо соларно невреме оваа година.

Датум на објава: среда, 14 март 2018 во 14:15
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар