29 годишната Пок Вонг тврди дека факултетот Anglia Ruskin ја излажал тврдејќи дека ќе и овозможи квалитетно образование и добро вработување, а наместо тоа добила, како што самата изјавува „Мики Маус диплома“.

„Иако во 2013 година дипломирав како првенец на генерација, добив само Мики Маус диплома. Се надевам дека со оваа тужба ќе ги поттикнам и другите студенти да го добијат она што го платиле или дека тоа ќе им биде компензирано. Anglia Ruskin имаше добра реклама, но не го исполнија ветеното“ – изјавила Пок за „Сандеј Телеграф“.

Пок, која се преселила од Хонгконг во Кембриџ за да се стекне со квалитетно образование и шанса да успее во бизнис светот, од факултетот бара компензација во висина на уплатената школарина и животните трошоци за време на студирањето.

Меѓу останатите приговори навела дека предавачите доцнеле на предавањата и дека за тоа време ги упатувале студентите сами да учат. Исто така изнела тврдење дека за време на доделувањето на дипломата ја заклучиле во соба кога се обидела на другите студенти да им раскаже како стојат работите.

Портпаролот на факултетот тврди дека Пок не била заклучена во соба и можела да ја напушти кога ќе посака.

„Иако и врачивме награда бидејќи дипломираше како првенец на генерација, таа се обиде да го наруши доделувањето на сопствената диплома. Бидејќи тоа би ја уништило церемонијата за останатите студенти, ја замоливме да ја напушти бината и да седне во соседната просторија од која можеше да излезе во било кое време“ – тврди тој.

 Pok Wong  - undefined

Датум на објава: среда, 14 март 2018 во 12:30
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар