Претседателот на  Судскиот совет Зоран Караџовски рече дека на тој начин ќе се зачува интегритетот на судовите.

Членот на Судскиот совет Влатко Самарџиски предложи разгледувањето на Извештајот за АКМИС-от да биде јавно, но неговиот предлог не беше прифатен. Во однос на тоа, додаде дека Извештајот е декласифициран и и` е познат на јавноста.

Во моментов членовите на Судскиот совет расправаат за предлогот на Самарџиски да се изврши вонредно оценување на судиите – кандидати за претседател на скопска Апелација.

На седницата присуствува и претседателот на Врховен суд Јово Вангеловски. /МИА

Датум на објава: среда, 14 март 2018 во 11:47
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар