Ердоган на средбата во Анкара со премиерот на севернокипарскиот премиер Туфан Ерхјурман и неговиот заменик Кудрет Јозерсај, апелирал за зголемување на наталитетот кај кипарските Турци со цел да се изедначи економијата на Северен Кипар со економијата на кипарските Грци.

„Обезбедувањето баланс со југот (Кипар) ќе биде од корист на кипарските Турци“, посочи Ердоган.

Тој упати порака и до кипарските Грци, наведувајќи оти треба да го почекаат решението за етнички поделениот остров или да ги вклучат кипарските Турци во своите енергетски планови.

Датум на објава: среда, 14 март 2018 во 11:17
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар