Освен деца до една година, кои поради возраста не се вакцинирани, се зголемува бројот на возрасни погодени од овој вирус.

Во Инфективната клиника во Тирана потврдуваат дека секојдневно, се примаат по седум нови случаи со морбили. Од почетокот на месецов се регистрирани над 50 случаи. А досега во оваа соседна земја официјално се регистрирани 271 случај со морбили.

Датум на објава: среда, 14 март 2018 во 09:25
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 11:51

коментари

остави коментар