Во некои случаи таа реагира, но многу често не. Речиси секоја раскрсница е  “окупирана” до луѓе кои агресивно настојуваат да ви ја исчистат колата, питачи, деца и бебиња искористувани за питачење, сива економија, па дури и проституција сред бел ден. Полицијата е тука, го гледа тоа,  но реакција многу често нема.

Има неколку невралгични точки во Скопје, со кои очигледно полицијата не може и неможешњ да се справи со години наназад.

Од МВР велат дека не можат сами да ги решат овие проблем и дека тоа треба да го прават во соработка со другите институции. Проблем  за ниц е и недостаток на полицијаци. Сепак ветуваат дека во иднина со засилено темпо ќе тргнат во решавање на овие очигледни проблеми.

Сепак, барем засега оправдани се забелешките на голем дел од граѓаните дека законите не важат подеднакво за нив и за некои други луѓе, а таквиот заклучок го носат од секојдневниот призор на не казнување на кршењето за законите пред очите на полицијата.

Датум на објава: вторник, 13 март 2018 во 17:39
Александар Видиновски
Обновено во: 17:59

коментари

остави коментар