Домашни папучи, чевли, чизми... над стотина обувки утрово од комуналната инспекција на Општината  пронашле расфрлани, раскажуваат инспекторите.
- Не се знае точно како се дојдени, само се гледа дека се носени со камион. Фирми нешто такво нема, има папучи, кондури..такви работи. Отприлика еден полн камион.-  вели Нусри Нухи, комунален инспектор на Општина Чучер Сандево

На социјалните мрежи уште пред два дена граѓаните споделуваа фотографии од депонијата и бараа помош од надлежните. Во општината пријавено е вчера.

Кога и како стигнале таму не се знае. Во општината има сомнеж дека дека овие обувки на таа локација се наоѓаат подолг временски период.
- Треба да се чека времето да се поправи, па понатаму ќе преземеме мерки и ќе ги отстраниме, досава Нухи.

Временските услови засега ги спречува комуналните инспектори да ги отстранат обувките, бидејќи станува збор за непристапен терен.

Датум на објава: вторник, 13 март 2018 во 17:33
Катерина Капкоска
Обновено во: 17:52

коментари

остави коментар