За Св. Валентин во голем број земји вљубените си разменуваат подароци . Така , еден маж од Малта купил букет од 500 рози за саканата.

Цвеќарот вели дека не е реткост да се прават за овој празник големи букети , но овој бил најголем .

Потрошувачката на рози овој ден била за три пати поголема од вообичаено , а кога снемува рози , тогаш добро се продаваат и цвеќиња во саксии, вели цвеќарот. 

Датум на објава: среда, 14 февруари 2018 во 20:06
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар