Во текот на рацијата на полицијата и на царината било запленето околу 500 парчиња оружје , меѓу кои и автоматски пушки , како и 100 килограми муниција и рачни бомби .
Во акцијата биле вклучени и дресирани кучиња . Како што наведуваат, до акцијата во продавницата за спортска опрема дошло кога во паркирано возило во близина на пордавницата било најдено автоматско оружје , скриено во торби.

Не  е познато од каде е оружјето и з акого било наменето .

Датум на објава: среда, 14 февруари 2018 во 15:45
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар