Ова ужасно место е познато и под името „море од дрвја “ и „шума на смртта“. Во оваа густа шума секоја година полицијата и локалното население пронаоѓаат по стотина мртви тела на самоубијци.

Официјално, тоа е местото на кое Јапонците најчесто заминуваат за да направат самоубиство,зошто е тоа така никој вистински не знае. 

Жртвите се инаку вообичаено мажи во средно доба, а во Јапонија самоубиството се поврзува со традицијата и „чинот на честа“, државата има повеќе од 127 милиони жители, а секоја година како самоубијци умираат околу 30 000 луѓе.
.

Датум на објава: среда, 14 февруари 2018 во 09:47
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар