На само 200 километри од Рио де Женеиро, е целосен контраст на култниот карневал, кој се одржува во Рио..

Се работи за карневалската забава Блоко да Лама, која се одржува во крајбрежниот град Парати, каде учесниците се валкаат во кал, согласно традицијата на локално племе..

Целта е да се исчистат гревовите и во новата година да се влезе чист и со здравје и среќа. 


Датум на објава: недела, 11 февруари 2018 во 15:37
Гоце Герасимовски
Обновено во: 15:57

коментари

остави коментар