Во главната програма на филмскиот фестивал ќе бидат прикажани 16 филмови од Унгарија , Данска , Иран , Кина , Аргентина , Либан , Грција , Хрватска , САД , Русија , Италија и Швајцарија .

Најдобриот филм ќе ја добие наградата Белградски победник , а жирито ќе додели награди и за најдобра режија , сценарио , главна машка улога , главна женака улога и најдобар дебитант. Членови на жирито се и режисерите Јован Јовановиќ , Елма Татарагиќ , Мила Тураљиќ и актерот Гордан Кичиќ .

Фестивалот ќе се одржува од 23 февруари до 4 март. 

Датум на објава: четврток, 08 февруари 2018 во 18:58
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар