Во прецизната студија се наведува дека има дури 1841 случаи на самоубиство повеќе од очекуваниот број во 2014.
Бројот пораснал за дури 10 % во првите пет месеви по самоубиството .
Според студијата , тоа се должи на популарноста на Холивудската ѕвезда , чија смрт била премногу детално објаснувана . Кон неетичкото објаснување на деталите за смртта на Вилијамс не само што не се придржувале помалите медиуми , туку правилото го прекршиле и носечките медиуми .
Со тоа ги поттикнале лабилните лица да го копираат начинот на самоубиството на славниот актер . Робин Вилијамс се обеси на 11 август 2014 година . 

Датум на објава: среда, 07 февруари 2018 во 22:20
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 22:20

коментари

остави коментар