Министрството за одбрана ја откочи постапката за предавање армиските објекти во владение на општината .

Со откочувањето на постапката општина Струмица конечно доби еден од објектите поранешната касарна во трајно владение.Станува збор за објектот наречен - Инкубатор во кој се сместени повеќи помали фирми но и телевизиската куќа ТВ Канал Вис.Општинските влати велат дека во моментов се подготвува трансферот и на останатите објекти во кругот на касарната.

Струмица е последната општина која доби имот од Министерството за одбрана во рамките на проектот „Старите касарни за нов локален развој“ од сите десет кои што беа опфатени со проектот.


Датум на објава: недела, 14 јануари 2018 во 14:50
Стојне Митева
Обновено во: 15:14

коментари

остави коментар