Традиционално, Вевчани викендов ќе биде театар на отворено со сатира за настаните што ја одбележаа минатата година.

Во Вевчани е Соња Рилковска, кои политичари и настани годинава се на мета на учесниците на карневалот?

Кулминацијата на настанот е утре  со василичарско оро на околу илјада маски.

Во видеото погледнете го целиот извештај.

Датум на објава: сабота, 13 јануари 2018 во 15:54
Соња Рилковска

коментари

остави коментар