Моштите ќе бидат изложени вечерва, а верниците ќе можат пред нив да се поклонуваат во текот на утрешниот ден.

Во Струмица се сочувани дел од моштите на Свети Василиј и секоја година пред празникот се изложуваат. 

Датум на објава: сабота, 13 јануари 2018 во 14:01
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар