Пред присутните во Домот на културата „Иван Мазов Климе”, во чии рамки работи ансамблот, тие се претставија со богата културно-уметничка програма. Со кореографии на македонски игри и песни, учествуваа сите возрасни групи. Гости на вечерта беа фолклористите од Фолклорниот ансамбл „Типопластика” од Горни Милановац, Република Србија, како резултат на долгогодишната успешна соработка.

- За Фолклорниот ансамбл од Кавадарци ова значи заокружување на уште една успешна година исполнета со многубројни настапи како културен амбасадор на Тиквешијата и Македонија во земјава и светот, рече, меѓу другото, актерот Диме Коцевски, во улога на водител.

Концертот беше посветен на големиот и долгогодишен пријател и соработник на Кавадарци Миломир Стевановиќ-Ѓика, кој почина ненадејно во септември минатата година. 

Датум на објава: сабота, 13 јануари 2018 во 11:38
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар