- Тој летово бил сторител на петнаесетина разбојништва на банки, менувачници и обложувалници. Разбојништвата претежно ги вршел сам, но последниот пат се здружил со познатиот разбојник од република Србија, соопшти ЈОРМ.

Идентитетот на второто починато лице бил утврден преку споредба на папиларните линии од прстите на рацете. Станува збор за граѓанин на Србија по кого поради претходно сторени кривични дела била распишана потерница. Идентификацијата е потврдена и од страна на српските надлежни органи.
- Иако за обвинителството првично се утврдени потребните факти и докази што ја откриваат вистината и одговорноста за тоа што се случило, за да се потврди дали навистина сопственикот на менувачницата делувал во нужна одбрана, потребно е целосно прибирање на сите докази во предметот, по што ќе следува донесување на јавнообвинителска одлука, наведува јорм во денешното соопштение


Датум на објава: понеделник, 04 декември 2017 во 14:30
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар