Демонстрантите во Букурешт извикуваа „оставка“ и носеа романски знамиња, повторно фрлајќи тоалетна хартија како и во изминатите два дена.
Романската влада на 8 ноември со декрет усвои непопуларна мерка со која трошоците за плаќање придонес за социјално осигурување се префрлаат на работниците што досега беше обврска на работодавецот. По усвоените мерки, вредноста на националната валута се намали на најниско ниво од 2012 година.

Со таа мерка, Романија стана единствена членка на ЕУ која сиот товар на социјални придонеси го префрли на вработените.

Датум на објава: понеделник, 13 ноември 2017 во 09:47
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар