Целта на оваа акција, е поттикнување на солидарноста, како и подигнување на општествената свест за донирање на храна на оние на кои таа им е најпотребна, секој ден.

Организатори на акцијата се Црвениот крст на град Скопје, и Мрдни со прст - организација „Ајде Македонија” и од здружението на граѓани за помош на бездомници и социјално загрозени лица „Љубезност“. /МИА

Датум на објава: петок, 13 октомври 2017 во 09:08
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар